Laiban - förskoleassistenten

Implemented
add_circle_outline 2023-03-13
Säg hej till Laiban, AI-assistenten som svarar på frågor som: Vad blir det till lunch? Vem hämtar mig idag? Och när? Den föreslår också kläder efter väder när barnen ska ut och leka – mössa och vantar, regnställ och gummistövlar, eller solkräm – baserat på de senaste väderprognoserna.

LAiban är en digital assistent som är tillgänglig och bidrar till barnens självständighet på förskolorna i Helsingborgs stads skolor hela dagen. LAiban tillhandahåller information och kan svara på många av de frågor som barnen ofta vill ha svar på i förskolan 

Barnen blir stärkta genom att de själva kan hitta svar på sina frågor. Pedagogerna, barnen och föräldrarna uppskattar att informationen alltid är korrekt och lättillgänglig för alla. Alla får samma information och varje barn får chans att bli hörd. Laiban blir också smartare för varje dag som går. Till exempel förstår den flera språk som barnen vill ställa frågor på.

Laiban är en AI, en digital assistent, som är tillgänglig och bidrar till barnens självständighet på förskolorna i Helsingborgs stads skolor hela dagen. Laiban tillhandahåller information och kan svara på många av de frågor som barnen ofta vill ha svar på i förskolan.

Laiban används hittills på ca 75 av Helsingborgs stads 80 förskolor och vidareutvecklas tillsammans med barn och pedagoger. Är du nyfiken på Laiban? Läs mer på Laibans egna hemsida: https://laiban.helsingborg.se/ 

På gång i LAiban

  • Vi arbetar med integration av ett schemasystem så att barnen kan se när de ska gå hem, vem som hämtar dem och vilka kompisar som ska komma under dagen.
  • Vi utvecklar en språkstödsfunktion för språk som inte har talsyntes än (som kurdiska och albanska).
  • Barnen ska få bli robottränare genom att i ett första steg med stöd av machine learning lära Laiban vilka kläder som är korrekta till vilket väder.
  • Vi tittar även bland annat på att få tillgång till dokumentation genom vår lärplattform i staden, utveckla kalenderfunktionen att bli mer informativ, samt skapa smidigare administration av aktiviteter.
  • Vi är också glada för att AI Sweden nu är med och stöttar projektet för att kunna få ut Laiban till alla kommuner.
local_activity

Upcoming Events

This Implemented (In Production!) has no planned upcoming events.

Attributes

Municipality
Operations
Better Customer Experience