Emmaboda kommun navigerar besökaren rätt med sin nya AI

Implemented Swedish
add_circle_outline 2023-03-02
Emmaboda kommuns externa webbplats presenterar information för en målgrupp med ett åldersspann på närmare hundra år. Att lyckas nischa bredden av innehåll rätt för att underlätta för besökaren var minst sagt ett heltidsarbete som tog upp allt för mycket tid. Genom implementeringen av AI-modulen från Rek.ai har kommunen sett en enorm tidseffektivisering internt, samtidigt som servicen mot användaren har nått en högre träffsäkerhet. Nu ser de fram emot att använda sin nya AI i ännu högre utsträckning.
Emmaboda kommuns webbplats är en samlingsplats där mängder med frågor besvaras dagligen – allt ifrån information om skolornas läsår till hur man söker bygglov går att hitta här. Sidans besökare täcker in ett åldersspann om 5 till närmare 100 år och ingen av dem besöker emmaboda.se i annat syfte än för att hitta specifik information. Med en enorm bredd på sajtens innehåll blev det därför viktigt att kunna hjälpa besökaren att navigera till rätt information på ett tydligt och effektivt sätt. 

Innan samarbetet med Rek.ai startade gick allt för mycket tid åt för webbredaktörerna att uppdatera ingångssidorna på webbplatsen manuellt genom att gissa sig till vad besökaren vill åt. Målet med samarbetet var att med automatiska AI-lösningar kunna precisera och presentera mer relevant information för de som besökte emmaboda.se, samtidigt som arbetstid sparas in internt.

Med hjälp av Rek.ai kunde Emmaboda kommun lägga in en modul i sitt CMS-system Sitevision som automatiskt anpassade valda webbsidor så att relevant information presenterades för besökaren. AI-modulen tar in data som bland annat utgår ifrån geografisk plats,  personens tidigare sökningar, tid på dygnet som sökningen genomförs eller vilken enhet personen surfar ifrån.

Vilka sidor Rek.ai skulle administrera kunde enkelt ställas in för att på rätt sätt koppla och rekommendera besökaren för vidare läsning inom relevant innehåll. Bland annat presenteras nu flera “hitta direkt”-knappar på ingångssidan för att hjälpa användaren till rätt del av sajten. Framöver finns planer på att även koppla samman webbplatsens sökfunktion med AI-modulen så att relevanta förslag presenteras utifrån besökarens behov. När e-tjänsten “mina sidor” kommer igång ska även den kopplas till sökmotorn.

Emmaboda kommun har använt Rek.ai sedan 2021, sedan dess har de märkt en enorm tidsbesparing internt nu när siten uppdaterar och anpassar innehållet för besökaren automatiskt. Servicen mot användaren har nått en högre träffsäkerhet när informationen som visas är aktuell i högre utsträckning. På startsidan presenteras flera genvägar som hjälper besökaren att snabbt hitta rätt information. 

I arbetet med att kunna påvisa ett ännu mer träffsäkert innehåll ser Emmaboda kommun fram emot kommande rapporteringsfunktioner från Rek.ai för att få ut mer statistik på vad besökaren vill ha och därigenom kunna nischa sin webbplats ytterligare.

local_activity

Upcoming Events

This Implemented (In Production!) has no planned upcoming events.

Attributes

Municipality
Customer Service & Support
Better Customer Experience, More Efficient, Saving Cost
Optimization, Discovery
DNN, Machine Learning
Structured Data