Sveriges Radio

Media
11d ago update
Sveriges Radio ska granska, roa och utmana. Vi finns över hela landet och i världen för att ge dig fler perspektiv. Hos oss får du oberoende journalistik och kulturupplevelser – när du vill och där du är. Varje vecka lyssnar 7 miljoner på oss.
local_activity

Upcoming Events

This Media has no planned upcoming events.
pages

Resources

Sveriges Radio utforskar aktivt hur vi med hjälp av AI kan förstärka vårt erbjudande gentemot publiken och effektivisera vår verksamhet. AI och automation används sedan flera år tillbaka för bl a poddrekommendationer och nyhetskurering. Nu lanseras kraftfulla generativa AI-modeller där vi ser stora möjligheter och betydande risker – publicistiska, juridiska och säkerhetsmässiga – för Sveriges Radio. Teknologierna finns både i nya externa tjänster och i ökande grad i system som redan används i vår dagliga medieproduktion.

Detta är företagsövergripande riktlinjer för AI-genererat innehåll och användning av generativa AI-modeller på Sveriges Radio. Riktlinjerna gäller användning av generativ AI i hela verksamheten – denna första version har fokus på det publicistiska och kommer att kompletteras löpande utifrån fler verksamhetsbehov. Policyn är framtagen av AI-rådet och beslutad av VD (2023-07-06).

place

Office / Work location

Sweden launch

Our Specialities

Media
}