Starta din AI-resa

Course e-Learning Swedish
326d ago update
Välkommen till utbildningen Starta din AI-resa! I den här kostnadsfria utbildningen kommer du lära dig några grundläggande och viktiga aspekter av artificiell intelligens (AI). Det är en bra start på din resa in i ämnet.

Varför ska jag lära mig mer om AI?

AI har fått en allt större inverkan på våra liv, både hur vi lever och arbetar. Eftersom användningen av teknologier som AI förväntas öka och sannolikt bli en integrerad del av vårt samhälle är det viktigt att öka kunskapen och förståelsen om ämnet.

Vi ser just nu att allt fler aktörer inom offentlig sektor har kommit igång; några har testat AI i mindre skala, medan andra börjat fundera på hur tekniken kan bidra till att lösa organisationens behov.

En fullständig kurs med tillhörande reflektionsuppgifter och fördjupningsmaterial hittar du här.

The course is also available in English here.

Målgrupp
Alla som är nyfikna på att veta mer om AI och hur det kan användas för att skapa värde i praktiken.

Språk
Svenska (med inslag av engelska termer)

Material
För att kunna genomföra utbildningen behöver du en dator, surfplatta eller mobiltelefon. Du behöver ha uppkoppling till internet. Då vissa delar av utbildningen innefattar ljud och video kan det vara bra att ha hörlurar eller att du sitter där du kan höra ordentligt.

Under varje video hittar du en word-fil med en transkription av filmen. Det går också att slå på undertexter via Youtube när du tittar.

Struktur
Utbildningen genomförs helt digitalt.

Ledare
Videomaterialet leds av Peter Kurzwelly från AI Sweden. Presentationerna som ses i videomaterialet är skapade av Peter själv och innehåller ibland engelska termer.

1. Introduktion
Module/ Session
2. Vad är AI?
Module/ Session
3. Varför nu?
Module/ Session
4. Maskininlärning
Module/ Session
5. AI idag
Module/ Session
6. Samhälle i förändring
Module/ Session
Summering
Module/ Session

Attributes

Beginner